連繫好生活
首頁   \   屯門市廣場《風雲盛世賀新禧》   \   VR體驗《風雲》漫畫世界

VR體驗《風雲》漫畫世界

2017.01.24
日期: 2017年1月25日 - 2月14日
地點: 屯門屯順街1號屯門市廣場

今個新年,除咗拜年之外,有冇計劃其他新春好節目呢?假如閣下係港漫粉絲,就記得趁農曆年期間,去屯門市廣場朝聖,事關今期商場主題活動係「風雲盛世賀新禧」,風係《風雲》個風,雲係《風雲》個雲,一樓中央廣場變身《風雲》漫畫世界,仲有VR體感元素遊戲玩添呀!

VR體驗《風雲》漫畫世界

是次「風雲盛世賀新禧」乃是聯乘即將於四月公演的《風雲5D音樂劇》,屯門市廣場把多個《風雲》經典故事場景立體呈現香港人眼前,當年好多人睇《風雲》勤力過讀書,親眼一見1:1聶風、步驚雲雕像,於天下第一樓影張相,再參觀埋馬榮成的多件《風雲》收藏品,師兄,啲回憶真係一次過返晒來呀!最特別的是會場有個凌雲窟VR遊戲區及風雲武功修練區,等你可以融入漫畫國度,好過癮㗎!

 

VR體驗《風雲》漫畫世界

風雲武功修練區

利用KINECT以及OLED技術,模擬風雲二人傳授獨家本領。玩法好簡單,只需跟螢幕指示即可使出步驚雲及聶風的絕招「排雲掌」及「風神腿」,並可拍照製成漫畫化照片,等你Share上FB、IG。

 

VR體驗《風雲》漫畫世界

內容評分
評語