熱愛優質生活
首頁   \   飲食情報   \   實試!100%天然椰青水運動飲料

實試!100%天然椰青水運動飲料

2017.08.01
地點: 各大7-11及OK便利店有售

我知,夏天一定會熱,但熱到坐喺度唔郁都標晒汗,更莫講話出街走動!除咗狂飲水,近日喺便利店見到呢隻標榜成份100%全天然的運動飲料,等我特餓Jessie試下係咪真係咁天然先!

最近經過超市便利店,有冇發現收銀處附近多咗一排又一排椰青水?可能好多人都唔知道,椰青水被喻為天然運動飲料,只係天然椰青缺少礦物質,與運動飲料的功效始終有段距離。今次試飲嘅「屈臣氏100%全天然運動飲品」除了用上椰青水,再加入了多種維持身體機能平衡的成份,天然得嚟亦有運動飲品的功效。

這款強調「100%全天然」的運動飲品除了椰青水,還有青檸和蜜糖,更有效補充身體所需的各種養份。像蜜糖就可以容易讓身體吸收,特別是上山下海、戶外運動要消耗大量葡萄糖讓肌肉運作,可以為身體快速補充能量。

內容評分
評語