熱愛優質生活
首頁   \   醉榴香   \   醉榴香

醉榴香

地點: 銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈 17樓全層  
開放時間: 周一至周日 11am-8:30pm
查詢電話: 2126 7155
前往方法: 路線 - 地鐵 港鐵銅鑼灣站C或B出口,步行3分鐘
景點連結: 醉榴香

醉榴香總店在馬來西亞,店主於當地自設榴槤園,全部貨物皆於當地製作,用料新鮮實在。

醉榴香供應一系列不同種類的榴槤食品,有榴槤斑蘭瑞士卷、cupcake 、布丁、榴槤水晶菓子、鳥結糖及人氣產品冰皮月餅,甚至連macaron 都有,款式充滿創意,全部用上足七成的榴槤餡,還要是榴槤園中100%樹上熟的才會採用,難怪店中的原個新鮮榴槤如此受歡迎,更需要七日前預約,保證新鮮。榴槤湯圓選用新鮮榴槤肉,非常吸引。

榴槤湯圓(圖:IG@bageladdiction)(圖:IG@bageladdiction)

醉榴香銅鑼灣店亦增設了Cafe Corner,讓客人可於下午茶時間享受多款榴槤Tea Set。來一杯貓山皇榴槤咖啡,可以再配件榴槤班戟、大福餅、龍角包、日式燒餅及千層蛋糕等。

榴槤Tea Set(圖:FB@醉榴香)

Follow >>UHK 港生活Facebook 專頁<<,玩盡全港好地方!  

內容評分
評語