熱愛優質生活

【聲明】 U Lifestyle網站並無進行電話推廣活動

首頁   \   科技熱話   \   預告明年再推新Emoji髮型 紅髮艾德、一拳超人都啱用

預告明年再推新Emoji髮型 紅髮艾德、一拳超人都啱用

2017.05.22

有無人覺得用Whatapps唔加Emoji唔安樂,而且嫌款式唔夠多呢?早前有網民聯署反映,希望Emoji可以有更多髮色、膚色的配搭,因為以即將來香港開騷的歌手、有「紅髮艾德」之稱Ed Sheeran為例,現時並沒有合適的Emoji可以代表他,故希望加入紅髮Emoji之類。

圖:IG@teddysphotos

【熱門話題】《訪‧嚇》10個隱藏訊息「Get out」咁解

【熱門話題】Google玩改造 Andriod Emoji全部變圓形

【熱門話題】3步學識!Apple16個簡易影相技巧

【熱門話題】非港澳出生居民5步網上申請台證 

大家的意願Chief Emoji Officer都聽到喇,今日佢喺個人Twitter就表示有4款新髮型都會考慮加入Emoji的大家庭,包括紅髮、白髮、鬈髮及光頭,4款髮型都設有男女版,仲有對應的例子,例如紅髮男子可以代表Ed Sheeran,紅髮女子可以代表美國女星Jessica Chastain,而光頭男子則可以代表男星Samuel L Jackson。

內容評分
評語