熱愛優質生活
首頁   \   網民熱話   \   小四兒默書失手家長失控鬧爆 「你死咗我都燒幾個老師同一大疊作業落去比你做」

小四兒默書失手家長失控鬧爆 「你死咗我都燒幾個老師同一大疊作業落去比你做」

2017.04.27

學生學習壓力及自殺問題愈來愈嚴重,近年備受社會各界關注。最近有網民於專頁「香港人Secrets」貼出家長訓話兒子內容,小四兒子失手唔合格,媽媽講到明「你死咗我都燒幾個老師同一大疊作業落去比你做」,睇到好心寒。

【精選推介】不怕英文Email!7個簡易百搭Email句子

【精選推介】男女最愛emoji大公開!呢啲emoji覆快啲?

【精選推介】聽足十年!一睇就識唱 衛蘭6首經典代表作

這位媽媽一向對兒子要求好高,99分都唔得,100分先係最好。兒子默書失手唔合格失控大鬧,仲鬧「唔好諗住自殺,你死咗我都燒幾個老師同一大疊作業落去比你做」,無形中再添上壓力。
 

帖子一出就引起網民熱討分享,網民睇完都話心寒,又覺得小朋友好可憐,仲話「真係跳嗰時妳就知錯了」  

來源:香港人Secrets

【熱門話題】叫Tiffany很討厭 網友論英文名性格

【熱門話題】講粗口、喜歡獨處...聰明人7大特質 

【熱門話題】肚腩變腹肌!4組動作快速修肚腩

 

內容評分
評語