連繫好生活
首頁   \   本地娛樂熱話   \   恐怖片迷立即save低!10套今年上映驚慄之作

恐怖片迷立即save低!10套今年上映驚慄之作

2017.04.04

恐怖片實在令人又愛又恨,看的時候刺激,看完又可能驚到成晚瞓唔着,不過唔少人就算半掩眼都係要睇,而今年有多部恐怖、懸疑、驚慄、血腥電影陸續上映,挑戰大家的膽量,當中包括經典恐怖片系列《黑色星期五》和《恐懼鬥室》都推出續集,自問「膽生毛」的你,敢唔敢挑戰以下10套恐怖片?

 

蝕腦魔靈(2017年4月6日)

以逆向行銷宣傳方式,叫大家千計唔好睇,千計唔好諗的電影,其實配合戲中那個千計唔好提起的名字,一旦提及,或不經意想起,分分鐘墮入詛咒之中,不過越叫大家唔好諗,反而就容易諗起,這個就是「蝕腦」的詭異傳說。

 

 

失眠(2017年5月)

影帝黃秋生繼《八仙飯店之人肉叉燒包》、《伊波拉病毒》後再與導演邱禮濤合作,新片《失眠》的變態度絕不遜色,包括撕面皮、切生殖器官、食人等場面,秋生表示今次是他最後一次接拍這類超血腥恐怖作品,想看秋生忘我演出的朋友,當然不能錯過。

內容評分
評語