熱愛優質生活
首頁   \   港熱話   \   童星應是這樣的 16位陪伴80、90後成長的童星

童星應是這樣的 16位陪伴80、90後成長的童星

張裕東 (圖:YouTube)
2015.07.18

文:Marcus
細細個睇電視見到兒童節目同劇集嘅小演員,你有冇諗過自己都去應徵下,發揮下你嘅表演慾,不過通常都得個講字,下面呢
16位就唔同,你未必記得佢個名,但肯肯定你哋係睇佢哋嘅戲大,其實父母帶啲童星拍下劇玩下咪好囉,使乜影寫真賺錢呢?好等錢開飯?

1.
成展權成展權 (圖:YouTube)88年出生,曾參與《十月初五的月光》、《帝女花》等劇,不過最出名當然係佢用真名拍咗好多教育電視節目,全香港中小學生都識佢,而家佢好似喺城大讀緊學士課程!

2.成珈瑩成珈瑩 (圖:高登/YouTube) 93年出生,,佢係成展權妹妹,因為成日去睇哥哥拍劇,所以就自薦又被工作人員睇中就入咗行。曾參與《陀槍師姐III》、《天幕下的戀人》等劇同多個廣告,最為人熟讀就係喺《烈火雄心II》中飾演王喜個女紀瑤,可愛到不得了。

3.張裕東張裕東 (圖:YouTube)88年出生,《閃電傳真機》同《至

內容評分
評語