熱愛優質生活
首頁   \   港熱話   \   日系雜貨R.O.U初登陸 $150買到乜?

日系雜貨R.O.U初登陸 $150買到乜?

2015.10.20

 不少女生都對日系雜貨情有獨鍾。近日日本人氣雜貨R.O.U. 終於進駐香港!不少人認為R.O.U跟LOG-ON路線相似,但小編認為R.O.U.的DIY產品及裝飾品較吸引,同時有售日韓人氣文具,好逛程度絕對不輸LOG-ON。另外亦有幾個吸引賣點,例如$6印相及刻筆服務。
>> 詳看:【$6即場印相!日雜店R.O.U.三大必逛點】


同時,店舖內有劃出了一個美容專區,除了平時見到的開架牌子,亦有售日本人氣化妝品、護膚品及身體護理用品,當中更有不少是獲得日本COSME大賞推介嘅商品,大有來頭!小編為大家精選幾件$150以下美容產品,準備去R.O.U.的你不妨參考!


1. SUGAR NAIL指甲油, $49

SUGAR NAIL指甲油, $49R.O.U有售大量指甲產品,當中這款比較特別,塗上1分鐘即乾,乾後指甲面上有砂糖微磨砂質感,系列尚有粉橙及粉黃等少女色系,十分吸引。


2. ANGFA 睫毛生長美容液, $139.9

 ANGFA 睫毛生長美容液, $139.9 早晚塗抹於睫毛根部,標榜多功效,睫毛增長同時濃密。試用一星期後亦發現睫毛有變長,效果不俗!


3. Organic Mint Water, $99.9

Organic Mint Water, $99.9 包裝精美的護髮水,噴於頭髮上能減少毛燥問題,帶有淡淡薄荷香味,感覺清新!


4. PREMIUM PURESA 蜂皇漿啫喱面膜, 特價$49.9 (原價$65)

全情投入港生活3周年!超級巨獎Sss一齊FUN!>進入遊戲專區<
內容評分
評語