連繫好生活
首頁   \   2015聖誕節   \   花小錢去拍拖 唔駛$100蚊的浪漫聖誕約會

花小錢去拍拖 唔駛$100蚊的浪漫聖誕約會

2016-09-27 11:48:04
聖誕將至,又是社交網站被閃光彈洗板的日子。不少人很期待這個聖誕約會,但亦有不少人覺得這是一場惡夢。因為要準備聖誕禮物,又要安排聖誕行程,又要睇住個荷包,仲要擔心對方唔滿足!其實節日約會不一定要花大錢,亦不一定要到尖沙咀、銅鑼灣等人多的地方才叫過節。今次帶大家由觀塘出發,以每人平均消費$100蚊為上限,教大家花小心思,過一個浪漫且化算的聖誕約會。
 
圖:官網@Megabox  

第 1 站 apm

相約觀塘站,第一站就是到相連的apm商場感受節日氣氛。大時大節,各個商場都花盡心思佈置,今年apm是以史諾比為主題 (詳看:史諾比飛越夢想聖誕 30呎高Snoopy飛船登陸apm),場內有一隻全球最大的Snoopy聖誕飛船,就算不是Fans都會被吸引到。與聖誕佈置拍照,乎合「聖誕」這個約會主題,都叫做任務完成。

消費: $0
 
內容評分
評語