熱愛優質生活
首頁   \   香港周圍遊   \   只想找個肯陪你食早餐的人!搜羅全港6間醒晨中西式早餐店

只想找個肯陪你食早餐的人!搜羅全港6間醒晨中西式早餐店

香港人日忙夜忙,講真有幾多個人真係可以返工之前慢慢食早餐?早餐有得咬個包(唔係空氣包,要有餡),都已經算係比較好的待遇。 所以,對於香港人來講,早餐其實係假日活動的一環。

放假先有心機慢慢品嚐美食!難得早起,當然要到一間有質素的早餐店歎早餐!食一餐美味豐盛的早餐,為假日打開序幕!以下為你介紹全港6間醒晨早餐店!有中有西,總有一間啱你!

只想找個肯陪你食早餐的人!搜羅全港6間醒晨中西式早餐店

第 1 站 澳洲牛奶公司 港式早餐之霸

想吃港式火腿通炒蛋早餐,隨便一間茶餐廳都可以滿足你的要求。不過如果你對品質有要求,那麼就要到澳牛走一趟。被喻為全港最滑的澳牛炒蛋,絕對能為你提供一個至有水準的Moring。如果吃完炒蛋還覺得不夠,小編非常推介熱燉奶!

早餐供應時間至中午12時,而炒蛋、燉奶則全日供應。如果你從未去過澳牛,出發前你一定要參考這篇<<食「澳牛光速餐」要用「超光速落單法」>>。
 
地址:佐敦白加士街47號地下 
內容評分
評語