2013.06.07

「華達洋服」現已喬遷到 荃灣青山公路209號地下 (中國旅行社和中國銀行隔鄰) 。華達不但是荃灣洋服名店,在香港洋服界,名字亦響噹噹,創辦人何十來自廣州,二十年代入行,專門為達官貴人裁製洋服,五十年代來港創辦華達。即使周遭的環境年年不同、日日改變,何十退休,小店已傳到兒子何永年手上,作風卻依然不變。 華達洋服西裝全部預留紙位,可改長短闊窄,布料全用英國老字號名牌,Gordon Bottomley、Monolines、Joseph Hirst等等,都是純羊毛,柔軟、天然、耐用,一套西裝$1800元起。店舖近年由第三代何志偉(Patrick)接手,不但留住老顧客,也開拓了新市場,吸納年輕客人。

1964年創立的華達洋服,早前有電視台到店舖拍攝懷舊特輯。

活動資訊

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓「U Lifestyle App限時搶」↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

↓正嘢!《社群》專區登錄App↓

↓必睇人氣生活+美食主題深度關注組↓

 ↓必睇人氣生活+美食主題深度關注組↓

評語

So Lam
So Lam 建議海外人士必須預留足夠時間於 保養期 內修改呎吋, 假如呎吋不對, 即使口頭承諾延長保養期, 但原保養期外絕不負責。 小心留意
21/10/2019 17:26