Waffills 的招牌是窩夫鹹食,創新口味包括芝士牛肉漢堡窩夫、燒烤醬手撕豬肉窩夫等香港人不少愛吃比利時 Waffle,

而主打窩夫的食店也不少,但大多都以出售甜味的窩夫為主,

偏偏位於銅鑼灣的 Waffills 卻主打窩夫鹹食,創新口味包括芝士牛肉漢堡窩夫、燒烤醬手撕豬肉窩夫和泰式鮮蝦窩夫等等,非常新奇。

能想得出如此有創意又中西合壁的,正正就是餐廳的年輕老闆 Joeri。

他曾在東南亞地區做廚多年,22 歲已曾擔任五星級酒店行政總廚,大有來頭。

Wafflis 除了以上幾款即點即炒的鹹味窩夫外,亦有較傳統的朱古力等香甜口味,窩夫做得外脆內軟,口感十足,鹹甜同樣好吃。

小店亦有較傳統的朱古力等香甜口味,窩夫做得外脆內軟,口感十足

(圖 IG@kawai814) 

近來新推出嘅窩夫雪糕批

外層係窩夫卷成,包住自家製嘅雪糕同香蕉,nuts,朱古力, 焦糖, 外暖內凍 ~

活動資訊

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓「U Lifestyle App限時搶」↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

↓正嘢!《社群》專區登錄App↓

↓必睇人氣生活+美食主題深度關注組↓

 ↓必睇人氣生活+美食主題深度關注組↓

評語