分子料理玩法層出不窮,Oddies推出多款口味的杯裝雪糕、軟雪糕及雞蛋仔,每款都有驚喜!雲呢拿雪糕望落同普通無分子,食落口才知原來有煙燻味!還有「菠蘿泡沫」、「薄片啫喱」同「甜醋味士多啤梨」,推翻你對食物的認知!原有食雪糕都可以食得咁過癮。

Oddies更會不時推出新口味。早前推出的Dr.Oddie結合了針筒的元素,除了意大利低脂軟雪糕,雪糕内竟有多種配料:菊花啤梨、燕麥薑味脆酥丶蜜糖薑花雪糕丶蜜糖涷丶牛油脆酥丶檸檬焦糖醬及紅桑莓脆脆,層次非常豐富。針筒內是焦糖檸檬味的醬汁,再把醬汁唧到雪糕上。

今期雪糕以早餐及下午茶為概念。早餐「9AM」($55),除了必有的意大利扭紋低脂軟雪糕,芒果、柚子、咖啡粟米脆片、自家製海鹽焦糖雪糕、煙肉脆片及豬仔果醬多士,都點出了早餐的主題。下午茶「3:15」($55),就加入了脫水蘿蔔蛋糕及巨大曲奇餅。

博客分享

18/02/2015 《過錯!?@Oddies 

01/11/2014 《由溫室咖啡店到人氣雪糕 自製灣仔西式甜品路線 

 

 

活動資訊

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【U Lifestyle App聖誕周年慶】DayDay送大禮!↓

↓勁送機票/電話/遊戲機等巨獎!↓

↓勁送機票/電話/遊戲機等巨獎!↓

↓「U Lifestyle App限時搶」↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

評語