White Button Cafe & Dessert

 

香港cafe多不勝數,而且甜品種類由花型、噴煙到加雞蛋仔都應有盡有,要突圍而出自然要多花心思。 位於尖沙咀的White Button Cafe就主打極具視覺效果的甜品及飲品,款式新奇有趣,令每位食客都忍不住讓「相機食先」。

 

店內招牌的白酒桃玫瑰慕絲, 齋聽甜品名覺得沒什麼特別,但奉上一刻,定必令每位女士「嘩」聲四起。全因杯上有一大舊像龍捲風的綿花糖,吃時馬上勾起童年回憶,而底下的甜品杯有以法國白桃混白酒做成的 jelly,再加上海綿蛋糕及玫瑰cream一齊食,口感香滑又不膩。

 

講明是cafe,當然有鹹點及小食,而午飯時間更設lunch set,main course主要有risotto和意大利粉,再跟個沙律及飲品,性價比相當不錯。White Button最近就引入了星空酒。

(圖:FB@White Button Cafe)

活動資訊

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶】西班牙Valor無添加糖85%黑朱古力!↓

↓ Bean to Bar生產 / 不含麩質!準時入App換領! ↓

 ↓ Bean to Bar生產 / 不含麩質!準時入App換領! ↓

↓【免費睇!】《香港寵物好去處2023》!↓

↓超過20個毛孩放電點/冷知識/攝影技巧等↓

↓超過20個毛孩放電點/冷知識/攝影技巧等↓

評語