韓國人氣甜品Cafe——「韓冰」,選址尖沙咀海港城港威中心內。「韓冰」主打韓式甜品,多款口味的雪花冰任君選擇。紅豆豆粉雪花冰加入了紅豆蓉及年糕。藍莓芝士雪花冰會配上Haagen Dazs的牛奶味雪糕,以及芝士蛋糕。芝士迷不可錯過!其中,Oreo雪花冰是雪花冰的大熱!Oreo磨成曲奇粉配上幼滑嘅冰,非常好食!

其中3款雪花冰可配上脆脆波,組成套餐。脆脆波的賣相看似麵包,面層的豆粉、年糕及果仁,口感多樣,整個組合配起來很夾。

「韓冰」還會提供其他韓式食品,如炸醬年糕拉麵、韓式魚片、炸紫菜捲及韓式炒年糕等。可以吃完正餐,然後直落甜品! 

  

U Blog 博客分享

24/04/2015 《韓國甜點 - 韓冰!

08/04/2015 《韓冰掌 – Bingo Korean Dessert Cafe 冰庫

21/01/2015 《韓冰Hanbing Korean Dessert Cafe  久等的美味

 

更多香港韓式甜品店簡介及地址一覽>>按此  

活動資訊

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶】西班牙Valor無添加糖85%黑朱古力!↓

↓ Bean to Bar生產 / 不含麩質!準時入App換領! ↓

 ↓ Bean to Bar生產 / 不含麩質!準時入App換領! ↓

↓必收藏!香港咖啡地圖2023!↓

↓精選50間咖啡店(附評分)!即睇詳細介紹↓

↓精選50間咖啡店(附評分)!即睇詳細介紹↓

評語