2015.08.17

Common Room落戶中環,除了酒吧外亦有用餐區,相當適合三五知己下班後渡過歡樂時光。

當大人和小孩的世界混合起來,會變成什麼?答案或者會在Common Room找到。一杯大人先會飲的cocktail,店家居然想到配上充滿童年回憶的雪條,立即產生一種奇妙的化學作用。

令人非常心動的甜品一定要數Cryo-fried Vanilla Ice Cream,侍應在兩個拳頭般大的雪糕球上澆上酒精,再點火,火焰猛然竄起,最後淋上野莓汁即成,可謂為一餐畫上最完滿的句號。

(圖:FB@Common Room) 


UBlog博客推介

12/08/2015《[Common Room] Let us stay Young & Beautiful, 4ever

11/08/2015《【飲食】玩味感重的雪條Cocktail 

活動資訊

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送禮】請您同毛孩免費住酒店!↓

↓立即分享寵物照片 贏走獎品!↓

↓立即分享寵物照片 贏走獎品!↓

↓正嘢!《社群》專區登錄App↓

↓必睇人氣生活+美食主題深度關注組↓

 ↓必睇人氣生活+美食主題深度關注組↓

評語