駱駝漆大廈近年已成為工廈熱點的代表,走森林系的I’s Land Cafe最近加入成為一份子, 為觀塘鬧市帶來一片清新的空間。

小帳幕必然是cafe的亮點,營造到森林原野的畫面,加上樓底夠高,自然光的透入,感覺很舒適,適合大班朋友放工、放學後過來歇一歇。

I’s Land Cafe供應的食品亦相當有心思,包括正宗咖啡、各式蛋糕甜點及英式下午茶;為配合森林主題,cafe特意推出雀籠造型英式下午茶($210/ 兩人份),層架上有扒芝士火腿三文治、煙三文魚香草多士、牛乳布甸及南瓜芝士餅等等,由於供應量有限,最好提前致電或以Whatsapp預訂吧。

蛋糕的種類也不少,賣相及味道都走實力派路線,口味有紐約芝士、特濃朱古力、紫薯芝士等,頗受歡迎。

圖:FB@I’s Land Cafe

>>>>> 2015年新店回顧

>>>>> 即看更多人氣Cafe

活動資訊

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓「U Lifestyle App限時搶」↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

↓正嘢!《社群》專區登錄App↓

↓必睇人氣生活+美食主題深度關注組↓

 ↓必睇人氣生活+美食主題深度關注組↓

評語