熱愛優質生活

Love Token

2016.01.18
地點: 屯門建發街5號廣建貿易中心26樓03室      屯門區
開放時間: 10:30am-7:30pm(需預約)
電話: 6483-3082
Facebook: https://www.facebook.com/lovetokenlt/

Love Token 設Explosion Box禮物盒工作坊。

想整張心意卡送給心愛的人,但怕太普通?不如試整Explosion box手工禮物盒,禮物盒平平無奇,但一打開滿載著彼此回憶,夠晒心思!

Love Token 由90後女生創立,至今開業近兩年,一直專注手工卡,當中以Explosion Box禮物盒最受歡迎,既有工作坊,亦接受客人預訂。Explosion Box工作坊分兩款,一是簡單版(約放30張相)$438,二是繁雜版(約放50張相)$648,費用已包所有材料及工具,大家可自選禮物盒的色紙。

Explosion Box $438 (材料包$318) Explosion Box $438 (材料包$318)

導師不但從旁協助,為免大家造成浪費,導師仲會幫大家裁紙,手殘的朋友都不怕! 不過咪以為剪剪貼貼就好快完成,正所謂「慢工出細活」,上一堂至少要花上4-6小時,的確考驗大家的耐性。而店主亦非常細心,照顧一班大忙人推出Explosion Box禮物盒材料包,一包有齊色紙、配飾、絲帶、英文字句等,買回家跟住教學慢慢整都得。 

除禮物盒外,還有其他不同款式、主題的手工卡。

內容評分
評語