正在閱讀
home's favourite

home's favourite

新加坡有18年歷史的曲奇餅品牌home’s favourite,主打多款不同口味的手工曲奇、蛋捲及月餅等,最近6月進駐天后,開設第一間海外店。不但提供12款曲奇,更推出新加坡名物榴槤味軟雪糕。

 

12款曲奇包括開心果、荔枝、榴槤、玫瑰、柳香合桃等,每罐$128,更有特別具新加坡風味的叻沙曲奇,鬆脆帶蝦米香味,非常特別。還有三款香港限定口味,陳皮、桂圓紅棗及龍井茶味,味道不甜,有粒粒果肉口感。

 

 

另有新鮮即焗曲奇,$25有8塊,可選兩款曲奇。

 

榴槤愛人雪糕新地$55,榴槤軟雪糕用了D24榴槤加上鮮奶,每日新鮮做成,榴槤味香濃,奶味香,軟腍中有黏性。中間有加上榴槤味曲奇碎,面層加上D24新鮮榴槤肉及一塊榴槤曲奇。每口都充滿濃濃的榴槤香味,口感豐富,榴槤控必定滿足!

同時有新加坡出名的特飲如美祿恐龍冰$38及新加坡桔仔冰$36。大大杯的美祿恐龍冰,在新加坡無人不識,主要由美祿朱古力粉沖成,再撒上大量的美祿粉,衝擊視覺,更帶來獨特的口感。

 

新加坡桔仔冰$36,用了新加坡濃縮桔仔果汁沖調而成,再加上青檸及話梅。味道酸中帶鹹味,如鹹檸七般,但多了清新酸味,消暑解渴。

活動資訊

  • 地點 天后電氣道96號地下A鋪
  • 開放時間11am-10:30pm
  • 電話2310-0998
  • 電話2310-0990