葵涌廣場最近又加了新食軍,日式章魚丸店於9月初開張,除了一般大小的章魚丸,更有直徑足8cm長的巨無霸章魚丸,非常觸目,各位大胃王不妒來挑戰!

 

巨無霸章魚丸每粒$26,一共有六種口味,包括大阪燒汁、蟹子、明太子、咖哩、芝士及蜜糖芥末。巨型章魚丸即叫即做約十分鐘,放了原隻章魚仔,還有粟米、芝士、蟹柳、蜆肉及蝦等餡料,非常豐富,每一口都非常滿足。

 

 

而芝士口味表面更放滿了水牛芝士碎、芝士片及巴馬臣芝士粉三款芝士,再用火槍即場燒至半溶,充滿濃濃的芝士香味,非常邪惡。

 

另有8款口味的章魚丸,除了普遍的原味外,更推出三款黑松露、明太子、香蔥、蟹子、咖哩、芝士及蜜糖芥末的新口味。

 

 

最人氣的黑松露章魚丸$33/6粒、$39/8粒,佈滿黑松露醬、黑魚子、紫菜粉及及木魚絲。而章魚燒內的用了原隻調味的章魚仔、紅薑碎及香蔥,非常足料。黑松露味濃郁,與章魚丸很夾味。

 

 

 

 

HK 港生活 APP 登場!

活動資訊

  • 地址 葵涌葵富路7號葵涌廣場2樓C07B
  • 開放時間星期一至五:12:30nn-9pm 星期六及日:12:30nn-9:30pm
  • 電話9331-7990

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓ 開關飛得!Share您嘅環球美食↓

↓ 立即入APP分享 帶嘴巴去旅行!↓

↓ 立即入APP分享 帶嘴巴去旅行!↓

↓必收藏!香港咖啡地圖2023!↓

↓精選50間咖啡店(附評分)!即睇詳細介紹↓

↓精選50間咖啡店(附評分)!即睇詳細介紹↓

評語