熱愛優質生活

浮誇呃like之選!韓國水果杯駕到

地點: 銅鑼灣登龍街18號v-point地舖5號    灣仔區
開放時間: 12:30nn-10:30pm

韓國過江龍咖啡店Cafe de paris於2016年12月登陸香港, 於2009年韓國開業,韓國已有9間分店,於加拿大設海外分店,主打各款的水果沙冰杯,吸睛度爆標。

  

招牌的Strawberry Bon Bon$128,士多啤梨沙冰佈滿13至14粒韓國士多啤梨,加上韓國牛奶打成的忌廉,再撒上糖霜粉裝飾,足9吋高,單單賣相已拿滿分。士多啤梨大大粒,散發陣陣果香,入口微酸,配上香滑奶香的忌廉,味道剛剛好。士多啤梨沙冰味道天然清新,不太甜。

 

 

另一皇牌有Mango Bon Bon$98,由芒果粒、芒果沙冰、忌廉及大大件的芒果磚炮製而成,份量十足。芒果用了菲律賓呂宋芒,多汁啖啖肉!

 

還有Grape Bon Bon $88,霸氣佈滿足1磅的美國青提子,配上奇異果沙冰。青提子粒粒圓渾,多汁香甜,與酸酸甜甜的奇異果沙冰,味道非常配搭。

 

 

沙冰杯以外,有西柚汁$55都不錯之選,上層有半個柚,更細心切成一小塊,方便大家,而西柚汁用2個半的西柚慢磨榨成,清涼解渴!

 

 

內容評分
評語