正在閱讀
召集海膽迷!旺角海膽小食三寶

召集海膽迷!旺角海膽小食三寶

 海膽近年大熱當道,無論是海膽刺身、手卷、炒飯、拉麵等都必定有不少捧場客,魅力無法擋!最近旺角小食店Candy Shake一次推出多款自創海膽小食,來吸引海膽迷的歡心。

  
 
海膽小食分別有海膽芝士多士、海膽焗芝士蘑菇及海膽炒雜菌。最人氣的海膽芝士多士$33/3件,多士鋪上混合海膽醬的芝士,即叫即焗,再用火槍微微燒溶芝士,燒到香噴噴。最後鋪滿主角韓國海膽。
 
 
 
  
 
 
 
多士海膽味濃,芝士鹹香,麵包脆脆,一口size一次放入口,非常豐富。

 
海膽焗芝士蘑菇$33/3件,即焗蘑菇鋪滿香濃車打芝士及海膽。賣相的骰可愛,蘑菇香清爽口,配上海膽,味道剛剛好。
  

至於海膽炒香草雜菌$28,用了金菇、秀真菇及鮮冬菇炒成,再加上海膽,菇味較突出,略略蓋過海膽鮮味。
 
  
另有即焗芝士多士$20/4件,多士加上芝士及香草,焗到香噴噴,更有拉絲效果。

  

活動資訊

  • 地點 旺角登打士街55號
  • 開放時間11:30am-10pm