正在閱讀
首推原隻軟殼蟹漢堡!MOS Burger踩入上環開Cafe

首推原隻軟殼蟹漢堡!MOS Burger踩入上環開Cafe

2017.02.09

MOS Burger 繼早前於康怡廣場開設全港首間MOS CAFE後,最近踩入上環開分店;新Cafe現已開幕,一系列分店限定食品亦同時登場,睇睇5大食品介紹:

1. 原隻軟殼蟹漢堡($43)

快餐店選用了原隻軟殼蟹,夾住蔬菜份量十足。軟殼蟹的粉漿夠薄,脆卜卜,咬到蟹身位置更食到蟹膏令人驚喜,配搭辣醬很惹味,值得一試!

新品每個$43,每日限量30個,售完即止。

2. 日式咖喱飯($40-53)

日本咖哩加入大量蔬菜,醬汁微辣帶甜,大人小朋友都啱食,可配搭雞肉、吉烈蝦餅、皇牌南瓜薯餅等等,一共4款。

3. 沙律($40-43)

沙律於日本分店一向受歡迎,上環MOS Cafe亦將發售3款,包括SakuSaku雞肉沙律、吞拿魚長通粉沙律、煙三文魚沙律(發售日期待定),輕食有多個選擇。

4. TIRAMISU 原味/綠茶味($27)

同樣是上環分店限定,原味TIRAMISU忌廉軟綿,幾好味。不過全球首推的綠茶味就令小編有點失望了,茶味非常薄弱,而且不太天然。 

其他食品包括軟殼蟹沙律($55)和法式和牛漢堡($40),同樣是上環MOS Cafe限定,原隻軟殼蟹沙律更屬期間限定食品,售完即止。

活動資訊