3款限定口味登場!連鎖Cafe新推春季千層蛋糕

2017.03.02

繼早前推出秋冬系列千層蛋糕後,連鎖Cafe HABITŪ 最近又再有新搞作!

秋冬系列:

由即日起味道大變身,於新系列千層蛋糕中加入春季元素,3款新出口味包括巴黎玫瑰、宇治抹茶、蜂蜜脆脆焦糖,每件蛋糕均以22層班戟皮組成,夾住不口味的忌廉,上面灑滿各式Topping。

玫瑰食品屬HABITŪ 的皇牌食品,新款玫瑰蛋糕的忌廉以法國乾玫瑰花蕾製成,花香味離遠都聞到,但花味不是人人受落。

而抹茶千層蛋糕則選用了日本極上宇治抹茶粉,蛋糕面上抹茶粉中和忌廉的膩滯,怕甜的朋友啱食。

蜂蜜焦糖蛋糕口感的忌廉則較細滑,加上焦糖脆脆,層次豐富。

3款蛋糕的Size都偏小,而且班戟皮較厚和乾身,不過勝在層與層之間的忌廉塗抹均勻,令整體感覺濕潤一點。

蛋糕每件$44,全線分店有售。

活動資訊

  • 地址 全線HABITŪ分店

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶】黑酢家日本優質養生食品!↓

↓ 日本直送!適合一眾愛美養生人士!↓

↓ 日本直送!適合一眾愛美養生人士!↓

↓ U Lifestyle App送飛!請您去《鬼滅之刃全集中展》!↓

↓ 獨特設計的七大展區! /1比1打造的實體日輪刀! ↓

↓ 獨特設計的七大展區! /1比1打造的實體日輪刀! ↓

評語