正在閱讀
$156起任食沙律+主菜!銅鑼灣高質半自助餐

$156起任食沙律+主菜!銅鑼灣高質半自助餐

2017.03.27

近年興起一陣「半自助餐」潮流,淨食自助吧上供應的食品又得,加配主菜亦得,份量多定少、價錢平定貴都有得自己選擇。

銅鑼灣一間西餐廳FRITES最近亦推出半任食Buffet,逢星期一至五午市供應,只需$98即可享用十多款沙律,11:45am-3pm期間3個多小時任食。

餐廳樓底夠高,落地玻璃設計開揚,中午自然光射入感覺舒服。

自助吧上放滿多盤沙律,以健康清新口味為主,選用食材包括藜麥、鷹嘴豆、紅菜頭、薯仔、西蘭花;特別推介脆卜卜的藜麥沙律,加入番茄仔和青豆,配搭美味又飽肚。

嫌單吃沙律不夠滿足,可以追加主菜,選擇統統都是餐廳的招牌食品,包括比目魚柳、香煎嫩雞扒、牛扒拼薯條,加配價錢由$58起。

食肉獸小編今次潛入,就order了香煎嫩雞扒和牛扒拼薯條,睇睇試食報告!

1. 香煎嫩雞扒(+$78)

選用厚雞胸,肉質細嫩不「嚡口」,以牛油和欖油輕煎香而不膩,不過酸豆比較強烈的味道未必人人受落呢~

2. 牛扒拼薯條(+$98)

安格斯牛扒重8安士,啱兩個朋友Share;牛扒本身肉味濃,亦帶香烤的油脂味道,塗抹松露牛油令層次更豐富,$100有找相當抵食!

厚薯條就有點美中不足啦,外脆內軟,不過小編就認為太鹹,對普遍香港人來講應該太重口味。

*另收加一 

活動資訊