正在閱讀
RedMR首推自助餐 分店限定任食任唱4小時

RedMR首推自助餐 分店限定任食任唱4小時

2017.04.06

【更新@5月19日】

Red MR 觀塘店的自助餐食品選擇雖然不算超豐富,但針對食品味道方面,推出以來普遍獲得不錯的評價。

繼晚市後,觀塘Red MR 由即日起更推出周末自助午餐(12nn起供應至4pm),食品款式跟晚市差不多,價錢卻平一點,每位只需$147,星期六、日或公眾假期想唱K可以諗諗。 

 

*預早一日訂座,6位以上可享9折

*另收加一

【最新情報】$5隻熱狗任加醬!銅鑼灣hmv開小食檔

【最新情報】元朗Yoho Mall I 7月開幕!一田百老匯進駐

【最新情報】香港太空館天象廳新節目 $24睇冰島極光 

---------------------- 

香港兩大卡啦OK品牌當中,向來只得Neway供應自助餐,最近RedMR亦加入陣營,推出晚市Buffet,K迷之以後有多一個選擇!

 

分店限定,暫時得觀塘店一間供應,每晚6pm開始,$200有找即可任食任唱4小時。RedMR的食品質素一向評價較高,其中用來送酒的小食和炸物特別受歡迎,就等小編潛入去睇睇自助餐抵唔抵食!

 

自助餐區設於12樓,如果有得揀,選擇位於同層的卡啦OK房間會較方便。

食品主要分前菜、小食、飯麵和甜品,種類不算特別豐富,大概有50-60款,但勝在款款都是「大路」食品,而且Refill速度快。

開胃冷盤包括有:冷烏冬、蕎麥麵、壽司和卷物,中規中矩,驚喜不大。

至於熱葷方面,除了自助餐必備的炒飯和炒麵外,現場最搶手的非美國燒牛肉和德國鹹豬手莫屬!前者薄切肉質細嫩,配搭濃濃的蘑菇燒汁幾惹味;而豬手就外脆內嫩,一樣值得encore~ 據店員表示,每日菜式選擇可能略有不同,豬手或會以燒排骨或燒春雞代替。

小食則以炸物為主,如雞翼、香芋丸、薯格、春卷等等,Keep住有新鮮熱辣食品補充,必食超香口的蒜蓉法包,蘸紅白湯食好味~

而甜品就有一系列中式糖水、生果、朱古力噴泉等,另有幾款甜品杯選擇,芒果布甸含極多果肉呢!

每位包兩杯無酒精飲品,加$18的話可轉飲紅白酒或啤酒。整體來講,自助餐選擇不算很多,亦沒有供應刺身、海鮮等易回本食品,不過就有不少卡啦OK的皇牌炸物以及燒牛肉選擇,希望之後會推出更多款式!

「紅人」自助餐收費:

星期日至四 $189/位

星期五、六、公眾假期及前夕 $199/位

*6位或以上提前一日訂座,可享9折

*另收加一 

活動資訊

  • 地點 觀塘觀塘道414號One Pacific Centre 12-15樓
  • 電話3125-3777