熱愛優質生活
首頁   \   港熱話   \   煲劇最怕突然斷片 李潔瑩同黎諾懿最愛周星馳

煲劇最怕突然斷片 李潔瑩同黎諾懿最愛周星馳

2016.09.19

黎諾懿太太李潔瑩(Nicole)選美出身,平日除打理家族美容業務外,最愛就是留在屋企煲劇,自認是電視汁撈飯的Nicole,放工回家後即使有多累都會第一時間開電視,無論細膩感動的韓劇、明快節奏的日劇或是攪笑抵死的港產劇全都是她最愛,百分百絕對是電視精一名!

談起煲劇,Nicole即投訴現時市面上很多盒子的網絡不夠穩定,「最嬲就係次次煲到最緊張時就會中斷,跟住仲要等幾個鐘先恢復,真係好掃興!」有幸,6個月前安裝了樂視,Nicole終於可放心盡情煲劇,「好多電視盒子成日出現網絡故障,但估唔到樂視的內容平台可以咁穩定,裝咗半年都未出現問題,而且影像畫面非常流暢,十分清晰,特別係佢哋的4K頻道,震撼感強,影像恍如真實一樣。」

內容評分
評語