細細粒陳嘉佳每晚抖音瘋狂直播搏命暴食 肥到上磅顯示「ERROR」網民憂健康遲早出事

2021.01.14

近年內地興起「帶貨」風潮,即明星開直播利用名人效應宣傳商品,藉此吸引觀眾購買。不少北上發展的香港藝人都紛紛加入「帶貨」大軍,除了大家熟悉的阿嬌、蔡少芬、羅嘉良及曾志偉等人之外,「細細粒」陳嘉佳亦投身「帶貨」行列,做美食達人介紹各種食品。

據悉,細細粒幾乎每晚都會在抖音開直播力SELL各種食品,種類繁多包括橙、花膠及臘腸等等。

而她的銷售手法亦相當浮誇,有一次她賣花膠,就表示自己每日都要食花膠,又指自己今年36歲仍保持零皺紋是靠花膠:「今年36歲一條皺紋都冇係食花膠食番嚟㗎,我唔係美顏呀,我係一條皺紋都冇,我食花膠食咗15年」。

見到她幾乎每晚暴飲暴食,不少網民都擔心她的身體健康,留言叫她小心身體。有網友認為細細粒體重或會突破新高,再繼續喪食會出事。

細細粒在18年曾自爆體重230磅,據悉她去年4月磅重,當時重達100.7KG,揚言要用一星期減至98KG。去到9月,她在隔離期間曾磅重,結果一上磅卻顯示「ERROR

圖:IG、WEIBO、抖音@細細粒

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】勁賞霜瀛廚師發辦套餐!↓

↓ 嚴謹日本各地時令食材 / 高質江戶前風味Omakase!↓

↓ 嚴謹日本各地時令食材 / 高質江戶前風味Omakase!↓

↓【限時搶⚡】位元堂美肌養顏糖水套裝 ↓

↓ 養血安神並潤膚美肌 / 從內而外煥發光彩!↓

↓ 養血安神並潤膚美肌 / 從內而外煥發光彩!↓