熱愛優質生活
首頁   \   香港周圍遊   \   手卷、炒雪糕最抵食!旺中起革命變身小食天堂

手卷、炒雪糕最抵食!旺中起革命變身小食天堂

提起旺中,大家都會想起中學時代行街買衫的回憶,但近年不少店舖相繼執笠,令該商場人流減少。
 
旺中起革命!早前商場決定轉轉型,在二樓開設立食區吸引小食店進駐,令旺中起死回生。今次就介紹當中5間新開業的小店,小食、飲品、甜品都有齊,周末不去買衫都可以去掃小食!

第 1 站 CC(長洲)炒雪糕

來自長洲的雪糕店,衝出市區於旺中開業,令人氣再次急升!店內選用土耳其雪糕,口感煙韌幼滑,食客可自由挑選雪糕口味及水果或配料,平均$30有交易。

當中不少特別口味,如榴槤炒雪糕($40)推薦給各位榴槤Fans,嫌果味不夠濃的話,更可試「特濃榴槤($48)」口味,榴槤份量多一倍。而冧酒提子配料更是未曾於長洲推出,首度於旺中店登場,值得一試!
 
舖位:2樓SA28A  
全情投入港生活3周年!超級巨獎Sss一齊FUN!>進入遊戲專區<
內容評分
評語