熱愛優質生活
首頁   \   尖東食街   \   3間人氣食店進駐!尖東「食街」大變身

3間人氣食店進駐!尖東「食街」大變身

尖東近科學館道一帶,向來有「小食街」之稱,多間港式小食店以外,還有長期都有等食人龍的手卷店「勁回味」。

最近「食街」大變身,連續開了幾間新店,日、韓、甜品店都有,於這區覓食的話又多幾個新選擇了!

第 1 站 日本代表 - 手卷野村

一落天橋,就會見到新店「手卷野村」!手卷店剛於11月下旬開業,不似坊間不少店鋪以「份量多」取勝,新店對食材新鮮程度較講究,堅持全由日本取貨。
 
無論是手卷抑或卷物,兩款都選用炭燒紫菜,不易受潮,就算影兩張相先放入口,依然香脆。
 
外賣小店主打拖羅手卷,大吞拿魚手卷($50)的魚生油脂豐富,入口即化,值得一試!
 
三心兩意的朋友,也可選擇特選海膽手卷($50),一件有齊吞拿魚蓉、海膽、三文魚子,加上水耕菜,啖啖鮮味。
 
店內亦有供應以海膽、三文魚、油甘魚為主角的手卷,最平$15就有交易。
全情投入港生活3周年!超級巨獎Sss一齊FUN!>進入遊戲專區<
內容評分
評語