熱愛優質生活
首頁   \   飲食情報   \   葵廣掃街新星 4大甜品推介

葵廣掃街新星 4大甜品推介

葵涌廣場一向有「掃街天堂」的稱號,內有各式各樣街頭小食,而且時不時都有新食品亮相,小編今次就精選了當中四款美食,有特色蛋糕味奶茶、車輪餅、梳乎厘班戟和手工芋圓等等,以下逐一睇!

第 1 站 Bove

甜品店Bove,主打多款梳乎厘班戟,令人驚喜是可配上不同口味的流心餡料,非常特別。

梳乎厘班戟有3款口味分別是原味、朱古力及抹茶味,可加錢配搭6款不同的流心餡料,包括士多啤梨朱古力、金莎朱古力、棉花糖及辣味黑朱古力等。

即叫即做的梳乎厘班戟,用了半煎焗的方法製作出軟綿綿的班戟。原味梳乎厘班戟配上特製辣味黑朱古力流心($38)伴上忌廉、朱古力醬及爆谷等。班戟口感鬆軟,朱古力流心先甜後辣,辣味慢慢滲出,非常過癮。

原味之外,朱古力梳乎厘班戟配上士多啤梨朱古力流心($38),味道似足士多啤梨熊仔餅,酸酸甜甜。

另有抹茶梳乎厘班戟($30),鬆軟蛋味帶微微茶香,清香不太甜膩。

地址:葵涌葵富路 7-11號 葵涌廣場3樓Top世界3069-T20鋪 



 

全情投入港生活3周年!超級巨獎Sss一齊FUN!>進入遊戲專區<
內容評分
評語