熱愛優質生活

放假邊買邊玩邊追月!4大中秋節假期市集逐個睇

中秋節正日就當然用來和家人團圓,食月餅兼賞月,但又無諗過第二日的假期,除了可以繼續食月餅同追月之外,又可以點過?如果未有好節目的話,不妨就跟住以下路線行下市集,享受慢活假期!小編就精選出4大中秋節期間的市集,有一系列特色手作之外,部份更有工作坊及音樂表演,仲有不少影相位可以影靚相,揀一個去玩下,都可以輕鬆悠閒過一日。

第 1 站 麥田捕手-秋日文化祭

市集特別加入日本祭典文化與節日為主題,場內有超過100個手作攤檔外,亦有提供數十款特色小食的秋祭小食街,更設有小童浴衣和服租借服務。另配合主題加設有2米巨型月亮、中秋水燈許願池、巨型太鼓裝飾及許願神社等佈置,行完市集後可以逐一影相打卡,慢慢玩返一日!

 

日期: 2017年9月30日 - 10月8日 12nn - 9pm

地點:荔枝角長義街9號 D2 Place ONE/荔枝角長順街15號 D2 Place TWO

內容評分
評語
Catherine0408
Catherine0408
05/10/2017 11:32
我去第一及二 :) :)