熱愛優質生活
首頁   \   港熱話   \   Twins、張惠妹打頭陣!2016年7大唔睇會後悔演唱會(上半年版)

Twins、張惠妹打頭陣!2016年7大唔睇會後悔演唱會(上半年版)

圖:FB@蔡卓妍SA
2015.12.01

2016仲有幾日就到啦!當大家忙住回顧今年演唱會的時候,不如一齊展望明年的紅館,細數7個必睇的演唱會,唔睇絕對會後悔!

1月:

Twins (跨年)

出道快將15年的Twins,小編雖然由一名小學雞進化成一個捱更抵夜的打工仔,但時不時都會哼起「男生們是非,我細細聲講給你~」;對於一班90後來說,Twins雖然講不上唱功了得,但絕對是不少人的青春回憶,難得開演唱會,就去捧捧場啦!

圖:FB@蔡卓妍SA圖:FB@蔡卓妍SA

張惠妹(阿密特) 

台灣天后張惠妹的歌唱功力無庸置疑,每次演唱會都引起熱話,今次演唱會a mei將帶來不少新歌,帶來極具衝擊的感官體驗,必睇!

圖:FB@張惠妹 A-mei/A-mit圖:FB@張惠妹 A-mei/A-mit

林子祥

入行40年,林子祥首首歌曲都是經典,亦成為一眾媽媽、婆婆級的偶像,各位孝順仔、孝順女有無打算帶家人去睇演唱會呢?

 圖:FB@AEG Promotion Ltd圖:FB@AEG Promotion Ltd

內容評分
評語