熱愛優質生活
首頁   \   港熱話   \   月入8萬以上先拍拖 中女同事6大理論,OL都頂唔順

月入8萬以上先拍拖 中女同事6大理論,OL都頂唔順

2015.11.27

近年中女剩女問題不時成為熱話,當中不少中女都好「恨嫁」而且眼角甚高,有時她們單身又的確「唔抵幫」。近日又有中女得罪身邊人,被同事於討論區出帖大數40歲中女同事的6大「偉論」!

圖:TVB

討論區原文:
「事源公司有位女同事 快40歲 未婚 樣就見人見智 但啲煙屎牙就...
初頭都死忍難忍 覺得多一事不如少一事 都係返工姐。 但佢就愈來愈過份 走黎同我講 時時講 日日講!

理論一:唔係揸百萬貴車唔好坐
理論二:要搵做生意既男人 冇8萬蚊以上先好拍拖
理論三:唔係名牌點著得上身
理論四:買野必須男人比錢 唔係要佢黎做咩
理論五:幾千蚊餐既野先可以游走下個口
理論六:男人就係奴隸
理論......... 真係多不勝數

個人貪心不再話下 成日話同事食埋啲cheap野(m記 Pizza Hut 車仔麵........等等) 不停包裝自己上流社會人士 不過開口埋口粗口難舌。

我唔敢話中女同事窮 富貴就一定稱唔上。btw 我都係女人 我知道好多男人都唔係咁好 但係幾衰 人地都有呀媽生嫁!」


網民反應大多都話中女同事有問題,嫁唔出絕有道理。當然有機會只是係個人性格有問題,其實男女都有不同類型既極品,希望大家都搵到適合自己個好歸宿啦!

以上資料來源:香港討論區

HK 港生活 APP 登場!

Android 版:立即下載
IOS 版:立即下載

Follow us:
即like UHK 港生活facebook, 追蹤城中大小熱話;
Instagram: @ulifestylehk

內容評分
評語