34歲蔡潔千萬豪宅罕有曝光大廳亂中有序好貼地 屋企裝潢設計平實簡約落地玻璃盡顯開揚景觀

文: 羅志宏
2023.10.07

現年34歲的TVB力捧花旦蔡潔,近年演出多套劇集而人氣急升,身價同樣升呢,早前接受TVB訪問時曾大爆居住環境變得好。日前,蔡潔在IG社交平台上為貓貓慶生,意外曝光其位於九龍區的千萬豪宅,更罕病揭開了她閨房一面,屋企裝潢設計平實簡約,一面落地玻璃更坐擁開揚景觀。

蔡潔早前為愛貓「豬仔」慶祝4歲生日而大搞生日party,並分享了不少聚會照片,並寫道:「豬仔4歲生日party!多謝哥哥姐姐們的愛,好開心女朋友 @geishameow 都有來幫男朋友慶祝啊!雖然⋯豬仔都仲係咁怕醜,不敢靠得太近,不過呢,慢慢來啦!最緊要健健康康開開心心!」

相中可見,蔡潔屋企的裝潢走簡約路線,設計風格平實,以白色和原木的傢俬為主,大廳鋪上地氈方便愛腦走動,同時擺放了一張二人座位的梳化,予人家的感覺溫馨又舒適,而且物品擺放得亂中有序,可見蔡潔為人都非常貼地。從大廳望出更可見到一面落地玻璃,看到露台和開揚的景觀,反映足夠室內空間和採光度。

同場加映:【香港周圍遊】最新影片

 

 

 

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓