【安心偷食】鄭秀文IG竟淪為罵戰平台 蘇永康留言為好友打氣成攻擊對象

文: Cay Cheung
2019.04.18

鄭秀文Sammi今日終於打破沉默,在IG發文回應許志安黃心穎偷食事件,獲得網友及大批圈中好友包括容祖兒、蔡卓妍、張敬軒、梁漢文、楊千嬅等留言支持,但想不到在這篇貼文下,蘇永康的留言竟引起一場與網友的罵戰。

不少藝人都在Sammi的發文下留了心心emoji表示支持,身為鄭秀文和許志安的好友蘇永康同樣是留下心心emoji,不過則引來網友激動的反應,大罵「你咪又一樣」,成攻擊對象。

平時藝人甚少在自己的社交網站回應網民的留言,不過今次蘇永康竟是現身回覆留言「如果我係一樣的話,呢啲只係我與太太嘅事用不著妳多嘴」,結果蘇永康的回應令到更多網民加入討論,令到罵戰持續。

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【6月限定雙重賞🎉】!↓

↓ 分享打卡靚相即免費送📸↓

↓ 分享打卡靚相即免費送📸↓

↓【夏日密密賞☀️】增添女神優雅氣質💖↓

↓免費換領Les Néréides 2024春夏系列-雛菊環形耳環!↓

↓免費換領Les Néréides 2024春夏系列-雛菊環形耳環!↓