大熱青蛙Pepe玩轉名畫變主角!招牌厭世樣還原蒙羅麗莎/吶喊神髓

2019.07.21

Pepe the Frog就算不認識這個名字,都一定曾在網上見過Pepe的二次創作!Pepe熱潮席捲全球,最近俄羅斯畫家Olga Vishnevsky,更將Pepe變身成一幅又一幅世界名畫的主角,想不到招牌厭世樣配上梵高、畢加索、達文西的名畫,一樣神還原畫作神髓!

Pepe走入達文西的名畫《蒙娜麗莎》,配上Pepe式騎呢微笑,估不到出奇地夾!

厭世樣Pepe一樣輕鬆駕馭《吶喊》、《星夜》、戴珍珠耳環的少女等名畫。

仲有其他Olga Vishnevsky畫的其他Pepe名畫~

 

 

 

有興趣睇更多Pepe名畫可以到Olga VishnevskyInstagram專頁

授權轉載:IG@pepelangelo

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送禮】送您最新iPhone 14!↓

↓立即分享美食 贏走獎品!↓

↓立即分享美食 贏走獎品!↓

↓【聖誕送禮】送Soul Emotion Pro / Emotion Max耳機!↓

↓立即參加贏走!↓

↓立即參加贏走!↓

評語

相關文章