熱愛優質生活
首頁   \   港熱話   \   汪阿姐FB被封求解答 微博網友神回覆:我去不到FB!

汪阿姐FB被封求解答 微博網友神回覆:我去不到FB!

2016.09.01

為咗同粉絲拉近距離,唔少藝人都有玩Facebook、Instagram、微博等,不時晒自拍、講近況,一向用開微博的汪明荃最近亦開了個Facebook帳號,不過就遇上小麻煩,她發現自己帳號唔知咩原因被停用。


【相關文章】Viu TV選美佳麗現真身 網民:90後潮媽條頸去咗邊?
【相關文章】
淘寶10月中停售支付寶卡 轉推「支付寶HK」
【相關文章】
工作效率提升!10大MS Word常用快速鍵

 

香港的網民有問題就可能向「Facebook大神」求救,咁汪阿姐Facebook有問題又可以向誰求救?她就選擇了在微博求救,希望有高人指點迷津。細心睇睇網友留言,似乎唔多見到「高手」出現,反而有唔少人「勸」阿姐都係唔好玩Facebook,着她「愛國請用國貨(微博)」,又說「Facebook很危險」、「Facebook的用戶沒有那麼nice」之類,看來這些留言的網友對Facebook怨念甚深喎!

內容評分
評語