熱愛優質生活
首頁   \   港活動   \   又有筍工? 拍條片有機會變飲食節目主持

又有筍工? 拍條片有機會變飲食節目主持

2015.05.07
日期: 2015年5月11日 - 6月28日
地點: Food Hero應用程式

手機程式Food Hero

手機程式Food Hero

何謂「筍工」?就係可以係咁做自己鍾意嘅事仲要有錢收。如果你鍾意周圍搵嘢食,或者煮嘢食,不妨拍條片上載去一個叫「Food Hero」嘅app度,介紹你最鍾意食嘅嘢,拍得好好睇睇夠創意有gimmick,就有機會成為美食電視頻道Asian Food Channel及Food Network嘅美食節目主持。 

報名方法:

參賽者可於5月11日至6月28日拍攝示範烹調一道菜餚或介紹一道自己最喜愛的菜餚作為參賽影片,並上傳至Food Hero應用程式(可於Apple 的AppStore或GooglePlay下載)以參加Food Hero 2015,應用程式內除了附有拍攝小貼士外,更有收藏去年兩位Food Hero的獲選者Sarah Benjamin及Michele Lean的參賽片段以供參考。 

相關連結

 

內容評分
評語