「#MYSPARKHK」展覽 26個巨型英文字隨你拼

文: 尋玩人
2015.09.24

26個英文字母細細個就開始學,但組合出來的文字就學極都未完。你心中最有意義的文字又是什麼呢? 英國字體創作藝術大師Sean Freeman將在舉行「#MYSPARKHK」展覽,展出不同造型的巨型A至Z英文字母,隨大家拼湊拍照。

 

26個字母作品運用了高速攝影技術、特別設計的幾何圖案、不同的製作物料而成,大家可發揮你的小宇宙,拼湊出心中獨一無二又富意義的文字。活動亦是一個籌款活動,大家只要在活動中把自己拼湊出的文字設計上載到Facebook或Instagram,再標籤「#MySparkHK」,星展銀行將捐出港幣10元予「Make-A-Wish 願望成真基金」,讓大家發揮創意之餘亦能助人,意義非常。 

 

活動資訊

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【社群送禮】ON: THE BODY 植物萃取潔膚露↓

↓維持水油平衡/雙重呵護肌膚!↓

↓維持水油平衡/雙重呵護肌膚!↓

↓【限時搶⚡】味道研究所拿坡里薄餅味Shake Shake粉🍕↓

↓ 想幾時食到薄餅味,拎起一Shake,即時食到!↓

↓ 想幾時食到薄餅味,拎起一Shake,即時食到!↓