北海道牧場味道!尖沙咀餅店踩過界賣薰衣草雪糕

位於尖沙咀加拿分道的初雪烘焙,一直以芝士撻為賣點,甜品店最近有新搞作,推出期間限定的「北海道薰衣草牛奶雪糕」及「北海道薰衣草芝脆杯」。

據店員所講,薰衣草牛奶雪糕於北海道初步製作,空運直送到港後,才進行製冷過程,讓港人都可以食到北海道當地的味道。

因運到港的雪糕數量有限,雪糕售完即止,店員亦無法預計完售的日期,想試新口味的朋友,就要盡快啦!

北海道薰衣草牛奶雪糕($48)散發淡淡薰衣草香味,味道天然無人造香精味;與牛奶的比例平衡,質地厚身幼滑,雖然定價偏高但都試得過。

同時,初雪烘焙亦推出了北海道薰衣草芝脆杯($60),以雪凍的芝士撻墊底,上面唧有薰衣草牛奶雪糕,配以朱古力條和脆脆,食落層次豐富就豐富,但其實芝士撻與雪糕不太夾,撻皮很硬,而且幾貴不太抵食。

活動資訊

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓「U Lifestyle App限時搶」↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

↓正嘢!《社群》專區登錄App↓

↓必睇人氣生活+美食主題深度關注組↓

 ↓必睇人氣生活+美食主題深度關注組↓

評語

相關文章