正在閱讀
王君馨自家飾物店都有!PMQ市集5大明星攤檔逐個睇

王君馨自家飾物店都有!PMQ市集5大明星攤檔逐個睇

2016.09.06

一年一度的中秋節又嚟,又係時候去PMQ賞花燈!賞花燈同時PMQ即將舉辦日月市集,一連串的品牌攤位為大家帶來各式生活品味用品、家居擺設、服裝配飾產品,現場更設有多個美食攤位,有得食有得玩!

當中部分攤位由明星主理,即刻睇下各個明星有咩賣點啦!

1.黃長興 A la maison XXL Seafood & Grill

主打法式地中海菜,今次市集將有XXL重量級龍蝦包、串燒、墨西哥雞卷及多款冰凍啤酒等供大家選擇。

XXL重量級龍蝦包 $150

2.李璨琛 Boomshack

今次帶來招牌芝士炸雞窩夫、拉差辣椒醬蜜糖雞窩夫、泡菜漢堡及甜蕃薯薯條等,啱哂喜歡香口野的朋友!

是拉差辣椒醬蜜糖雞窩夫 $90

3.蕭正楠 青森料理

將會帶來多款特色日本手卷包括:虎蝦火龍卷、流心芝士蝦丸、珍寶軟殼蟹手卷、四色刺身丼、甘海老刺身等等。

四色刺身丼 $100

精選文章】10人成團!西貢水上歷奇玩車呔漂流
精選文章】化妝襯衫修圖全包!旺中影韓式證件相

 

4.溫家偉 Stacks Ice Cream

大隻仔將為大家帶來曲奇雪糕三文治及雪糕杯/筒,多款口味及配料任供選擇,行到熱可以消消暑!

雪糕杯/筒 $60 

5.「花曼」王君馨 飾物品牌DearestGrace

DearestGrace是近期人氣急升的王君馨有份創立的香薰飾物品牌,賣點是可將精油或香水融入飾物當中,是次是品牌首次公開參加活動。

精選文章】橫跨聖誕新年!AIA歐陸嘉年華回歸  

參加者於可以$50換購慈善DIY紙製燈籠乙個,用特色燈籠裝飾貼紙自製獨一無的燈籠應節,而燈籠款項將扣除成本全數捐贈Team UNICEF World Run,實行邊逛市集邊做慈善!

 

市集內有多個中秋味濃的特色佈置,各樓層亦會掛滿各種特色中式紙製燈籠,適合大家拍照打卡,同時設有多款燈謎遊戲,部份由藝人們親自簽名命題,讓大家玩個夠本。

 

 

 

下頁: 中秋留港節目!全港4大綵燈展

活動資訊