正在閱讀
西九周日變大笪地!Dear Jane即場演唱「愛情三部曲」

西九周日變大笪地!Dear Jane即場演唱「愛情三部曲」

2017.01.09

一提到油尖旺,即刻會聯想起女人街、花園街、油麻地大笪地等等,而今個周日這些屬於油尖旺的文化特色將會濃縮到西九文化區。

 

活動務求將油尖旺最特色一面介紹俾大家,除咗有照片展覽介紹油尖旺古今歷史外,仲會復興油尖旺大舞台及大笪地,俾大家感受原汁原味的舊式油尖旺。

大笪地有唔少特色產品買,大舞台就邀得KOLOR及Dear Jane表演,Dear Jane更會即場為大家演唱熱爆的「愛情三部曲」!

中央草坪將會有14檔區內傳統手工藝師傅及新晉設計師,即場示範及教授大家製作本土手藝品;一家大細則可到親子互動及講故區,一齊睇劇場聽故事。活動免費入場,岩晒未諗好周末去邊玩又想慳錢的朋友!

 

另外,喜愛野餐的朋友留意,今次主辦單位準備了一款具香港特色的加大版紅白藍野餐墊,於活動當日早上11時起會於中央草坪接待處派發。只要讚好文化葫蘆Facebook及 share 《玩轉油尖旺街角@西九》post即可免費獲得野餐墊,數量有限,先到先得。 

場地地圖

 

活動時間表

圖片來源:fb@Hulu Culture西九文化區網站

活動資訊