正在閱讀
眼乾點旅行?妙蓮潤眼噴霧幫你搵番精靈眼神!

眼乾點旅行?妙蓮潤眼噴霧幫你搵番精靈眼神!

2017.05.01

又到櫻花花季,大家買定哂機票去日本、韓國賞櫻未呢?但如果你一搭飛機就會眼乾,到抵埗時乾到連眼都睜唔開,咁都咪話唔掃興!不過,只要你識帶埋妙蓮保濕潤眼噴霧去旅行,咁隨時幫眼睛保濕就無問題啦! 

大家平時如果用開一般眼藥水,總會試過明明已經瞄準哂,但仍然一滴唔中、淚流滿面嘅尷尬情況。不過妙蓮保濕潤眼噴霧就一改以往滴眼藥水嘅傳統方法,只要合眼一噴,噴霧本身含有磷脂嘅保濕份子就會透過眼瞼滋潤番眼球。相比傳統眼藥水,妙蓮嘅保濕潤眼噴霧更適合去旅行趕行程時使用,即使你戴有隱形眼鏡或雙眼有化妝都用得,非常方便! 

使用時,只要你將噴咀及眼睛保持10厘米(約一個拳頭嘅距離),保持雙眼合上,向眼瞼噴1至2下,每下將噴咀按至最底,再保持眼睛閉上約5秒,保濕份子就會經過眼瞼之間滲透至眼球表面, 滋潤眼睛,保持眼睛濕潤,仲有助修復同穩定天然淚膜。  

   

而且一般眼藥水只有一個月保存期,萬一用唔哂就只好扔咗佢。但妙蓮保濕潤眼噴霧就可以一直使有至有效日期,加上產地來自意大利,不含放腐劑,使用上自然更加划算及安心,而且仲細細支,方便攜帶添!喺嚟緊嘅日韓賞櫻之旅,一於帶埋妙蓮保濕潤眼噴霧去,用最精靈嘅眼睛,欣賞漫山遍野嘅櫻花吧!

Source:Murine 

活動資訊

  • 地點 /