熱愛優質生活

周末必到!銅鑼灣最新VR Party Room 最平$30/小時 打機、唱K、打牌喪玩

2017.07.28
地點: 銅鑼灣駱克道514號唐3樓    灣仔區

放假有咩搞?當然要同成班Friend玩到盡!一班人想約出來敍舊,又怕條街太迫、太熱,呢個世代,梗係租間玩樂設施齊備嘅Party Room包場放肆玩啦!想約成班朋友去銅鑼灣聚會,Lighthouse HK絕對係個不錯選擇,最平$30一小時,就可以滿足晒各位爛玩朋友嘅需求。最緊要當然係:唔使執屋!

就算買得起VR,屋企都未必有地方任你玩,Party room當然是最好的試機地方。

 

一個場10種玩法

鍾意打機的話,房內有近期Hit爆嘅PS4 VR Game!《Until Dawn : Rush the Blood》、《Farpoint》等最新的熱門遊戲都有。當然唔少得合家歡WiiU, Switch,月光寶位盒遊戲機,同600隻party game,一班人分組對戰又得,個人戰都得,夠你邊玩邊笑玩足一個周末!如果朋友係賽車迷,房內仲有埋專用G29遊戲連賽車椅,無論軚盤同油門的感覺都超像真,自然好Feel得多! 

專用賽車椅讓你感受迫真賽車體驗。

 

唔想對住個螢幕,仲有幾十款Board Game、飛鏢同電動麻將枱呢啲Party Room基本嘢,煩係煩在要玩邊樣先囉!場主最近亦入了一部波子機,還有一部包攬815隻經典街機遊戲的「月光寶盒」,跟機對戰極好feel,俾大家重拾童年回憶,抵讚! 

街機遊戲機「月光寶盒」內含815隻懷舊同經典遊戲,可以同好友玩餐飽!

 

影院級影音組合

影院級音響及投射設備,煲劇睇戲,甚至一齊追至hit綜藝節目都好好feel。

 

文青朋友鐘意唱K傾心事,K房有靚音響,要用K歌狂歡,或者失戀發洩都一流;要睇戲或者煲劇,又有100吋投影電影銀幕嘅私人影院級設備,過癮在爆谷機都俾埋你。玩到肚餓點算好?加錢就可供應廚具同爐具比你圍埋打邊爐,由朝玩到晚都照顧到。 

想來一場雀局都冇問題,仲有電動麻雀枱,齊齊歎住玩!

 

Lighthouse HK房間以賽車場作靈感,黃黑色作主色,望落醒神,乾淨企理,影大合照或Selfie都唔會失禮。850呎房雖然不算好大,但勝在最少8位就可以包場,而且24小時營業,設施齊備,最重要是位置非常就腳,就在銅鑼灣鬧市中心,地鐵一出行1分鐘就到。好近SOGO,隨時落街買嘢食嘢都得,有Friend隨時想join 亦無難度,走人搭車亦方便!齊人未?4日前好預約啦喂!

講到party room,當然不少得飛標。

 

Lighthouse HK

地址:銅鑼灣駱克道514號唐3樓

電話:9347 0585、9530 4388、9551 4317

交通:銅鑼灣港鐵站D1出口步行1分鐘即到

收費:包場最少人頭收費為8位,每次最少3小時起,需於4天前預訂。

星期一至四:

12pm-7pm:每人$30/hr

7pm-12am:每人$46/hr

12am-12pm:每人$55/hr

 

 

星期五至日及紅日:

12pm-7pm:每人$42/hr

7pm-12am:每人$54/hr

12am-12pm:每人$64/hr

 

Facebook:www.facebook.com/partyroom789

 

資料提供:Lighthouse HK

內容評分
評語
Kit Chung
Kit Chung
29/07/2017 02:06
地點方便 設施齊全
Coco Lam
Coco Lam
29/07/2017 11:26
影音超正,唱K勁好Feel ,多遊戲玩