【沙田好去處】沙田新城市三期大翻新!Log On/商務7月回歸、食肆進駐

文: Eunice Lam
2018.06.15

新城市三期進行了一連串優化工程,裝修後不少美食及商店進駐及回歸,如九州市場、Urban Cafe、翡翠拉麵小籠包、Log On、玩具反斗城、商務印書館、童裝店舖Fila Kids、Shoe Box、mothercare等等,相信一眾沙田友期待已久!

新城市三期有一田百貨,在裝修期間大部分商店停業,而多間商店即將開幕,令人十分期待。當中的美食,除了food court及鋒壽司外,嚟緊就有九州市場及Urban Cafe進駐,連每晚都排長龍的翡翠拉麵小籠包都回歸,沙田友有口福啦!

商店方面,Log On、玩具反斗城及商務印書館將於三期2樓回歸。另外多間童裝商店重新開幕,如Dr. Kong, Fila Kids, mothercare, the bonnie mob, shoe box, kingkow, organic mom等等,一眾媽媽可以近近地掃童裝。

隨著movie town的落成,不少市民都會去沙田睇戲行街,新城市一期亦都轉了不同的食肆,如三星台菜食堂、台灣牛肉麵、德國菜Beerliner、Brick Lane、澳門菜亞蘇爾及塚田農場,經過的朋友不妨去試下!

活動資訊

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】Sweety Eyes by cl mall日拋隱形眼鏡!↓

↓ 韓國人氣品牌彩色日拋系列!/ 改變造型令眼妝再升級!↓

↓ 韓國人氣品牌彩色日拋系列!/ 改變造型令眼妝再升級!↓

↓【限時搶⚡】位元堂養生花茶系列!↓

↓ 選用優質草本成分!/ 無添加香料同防腐劑!↓

↓ 選用優質草本成分!/ 無添加香料同防腐劑!↓