【中環美食】維記推22款新口味雪糕 Pop-Up店試鐵觀音/玫瑰鹽焦糖/阿華田雪糕

文: TenTen
2018.07.05

維記牛奶相信香港人都不陌生,而最近維記有新搞作,推出共22款新口味雪糕,其中有些口味更是全港首創,新口味包括鐵觀音/玫瑰鹽焦糖/阿華田/開心果等等,不過暫時只在旗下限定的「維記牛奶Pop Up Store」先有得買,想知售賣點就快看下文介紹!

小編率先介紹其中8款口味。

全港首創的「鐵觀音」以及「玫瑰鹽焦糖」口味雪糕杯。

鐵觀音茶味濃

玫瑰鹽焦糖

豆腐

紫薯

柚子

紅豆

奶茶

曲奇忌廉

其餘口味包括綠茶、開心果、薄荷朱古力、特級雲呢拿、芝麻、香芋、椰子、荔枝、菠蘿、士多啤梨、芒果、朱古力至尊、雲呢拿、咖啡以及人氣「阿華田」和「榴槤」口味。

舉辦「維記牛奶 Pop Up Store」期間將不定期舉行維記雪糕杯免費派發的快閃活動,大家密切留意。

活動資訊

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】Louiscocoa莫卡咖啡即沖營養代餐奶昔!↓

↓ 嚴選高級可可粉 / 輕巧方便 / 加水即沖即飲!↓

↓ 嚴選高級可可粉 / 輕巧方便 / 加水即沖即飲!↓

↓【限時搶】Bamboo Salt竹鹽美白去漬牙膏!↓

↓ 有效去除牙漬及口氣!/ 牙齒回復自然亮白!↓

↓ 有效去除牙漬及口氣!/ 牙齒回復自然亮白!↓