【聖誕節2018】屯門市廣場聖誕亮燈!LED光影匯演/5層高夢幻噴泉/6米高聖誕樹

文: Eunice Lam
2018.11.23

屯門市廣場聖誕亮燈,商場今個聖誕以「我們的30年 - 屯門市廣場光影嘉年華」為主題,將昔日標誌性音樂噴泉以科技重新演繹,化身五層高的夢幻LED噴泉,更會上演全港首個室內「LED光影匯演」。另外,亦有一連串表演,場內更設6米高聖誕樹俾大家影相,住附近的朋友唔好錯過啊!

夢幻LED噴泉達6米高,設有由LED屏幕組成的五層升降台,配合燈光及視覺影像,呈現千變萬化的視覺效果,而噴泉上演的LED光影匯演更是由金馬獎及金像獎最佳視覺效果得獎者黃宏達度身打造。

LED光影匯演於下午6時至9時舉行,大家想睇就mark低時間啦!

商場亦會每周安排不同類型的歌舞表演。
場內仲有一棵6米高的巨型聖誕樹,最啱大家去影相。


另外亦有開心聖誕嘉年華,攤位遊戲在下午2時至晚上7時,周未及假期更會免費派發汽球。

活動資訊

  • 日期2018年11月20日 - 2019年1月1日 上午10時至晚上10時
  • 地址 屯門市廣場1樓中央廣場
  • 人均消費免費

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】Kilo Calo慢煮即食雞胸套裝!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓