【聖誕節2018】九龍塘又一城聖誕展覽!全港首個13米高巨型生日蛋糕/雜技表演

文: 劉紀彤
2018.11.30

每年聖誕節九龍塘又一城都會放一棵幾層高聖誕樹佈置,不過今年又一城唔放聖誕樹,變成全港首個13米高巨型生日蛋糕,另外仲會播放全港首創以3D立體影像技術打造的立體聖誕投影片!今年商場仲邀請了來自意大利的雜技表演大師現場表演空中雜技,聖誕節可以約埋朋友去感受一下聖誕氣氛啦~

商場內有一個13米、足足4層高的巨型生日蛋糕高,加埋聖誕小鹿、聖誕雪橇、聖誕樹等做裝飾,好有氣氛!到時仲會有全港首創的3D投影,可以見到立體仙子和聖誕老人出現!

 

另外,在指定日子仲會有來自意大利的倒掛特技表演大師Kai Leclerc現場表演有空中雜技元素的聖誕喜劇!(表演日期:12128915162226日下午4時及下午6時)

 

仲有聖誕大巡遊、聖誕展覽等等,聖誕節可以約埋朋友去感受一下聖誕氣氛~

 

活動資訊

  • 日期2018年12月1日 - 2019年1月2日
  • 地址 九龍塘又一城
  • 開放時間上午10時至晚上11時

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【全城招募120隻毛孩】試用腳掌潔護SPA泡泡!↓

↓登記攞禮物番屋企↓

↓登記攞禮物番屋企↓

↓【限時搶⚡】位元堂美肌養顏糖水套裝 ↓

↓ 養血安神並潤膚美肌 / 從內而外煥發光彩!↓

↓ 養血安神並潤膚美肌 / 從內而外煥發光彩!↓