【情人節好去處2019】葵芳變身過4萬呎粉紫花園 過千呎士多啤梨田/5大影相位

文: Toby Mok
2019.01.16

仲有一個就到情人節,葵芳新都會最近為了慶祝情人節,將變身為4萬呎粉紫花海,現場除了有一大片士多啤梨花園可以俾大家摘士多啤梨之外,仲有多個影相位,包括:有花語牆、花語小庭園、花語小車、花語屋、光影樓梯等等,情人節可以同伴侶一齊去影靚相!

露天廣場中央就有一間粉紅花語屋,小屋參考西式教堂設計,大家在小屋前或者屋內的相框影完相仲可以順便欣賞埋小屋內的花朵裝飾添。

步上樓梯後就會看到花語小車,小車放滿不同款式的粉色系花朵,大家可以隨便影相。

之後就可以參觀下花]語小庭園,庭園充滿花串、小燈泡、壁畫等等,在2月14日情人節會設有甜糖果吧,大家只要憑300分的新都會廣場VIP Club 會員分就可以參與夾糖,名額250個,換領日期為1月18日。

行上去仲會見到一大片士多啤梨園,大家可在1月26日或2月23日參加士多啤梨即摘即食導賞團,同樣憑憑300分的新都會廣場VIP Club 會員分就可以參與。

一步入新都會商場的露天廣場隨即就見到由鳥籠組的花語牆,樓梯間仲種滿富貴菊、紫風鈴、鳳仙花等色彩鮮豔的鮮花。

 

 


 

活動資訊

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

【U Lifestyle聖誕寵粉企劃🎄】12月大激賞!

↓勁送超過3000份獎品!簡單兩步免費參加↓

 ↓勁送超過3000份獎品!簡單兩步免費參加↓

↓【送禮】大派AIA嘉年華門票+代幣200套!↓

↓ 免費入場!玩盡機動及攤位遊戲!↓

↓ 免費入場!玩盡機動及攤位遊戲!↓

相關文章